Borsada Düzeltme Nedir?

Son zamanlarda borsada çok fazla hareketlenme olduğundan dolayı farklı fiyat hareketi ile karşılaşılıyor. Düzeltme, herhangi bir varlığın piyasa içerisinde kısa bir süre dahi olsa göstermiş olduğu fiyat değişikliğine denir. Bu yazımızda borsada düzeltmenin ne anlama geldiği ve türlerinin neler olduğunu detaylı bir şekilde anlatacağım.

Düzeltme Nedir?

Borsada düzeltme, Yüksek fiyat oynaklığı olmasından sonra ortaya çıkan fiyat hareketlenmesinin düzenlenmesi işlemine denir. Bu sayede aşırı satım ve alım durumunu kontrol altına alınmasına gelmektedir. Piyasada ise yatırımcılar tarafından düzeltme terimi mevcut olan trendin ne kadar süre devam edip etmeyeceğine bakmalarını sağlar.

Düzeltme Türleri

Borsa terimlerinden birisi olan düzeltmeler iki ana türe ayrılır. Bunlar zaman düzeltmesi ve fiyat düzeltmesi olarak bilinmektedir. Zaman düzeltmesi herhangi bir varlığın ücretinin belirli bir süre boyunca sınırlı veya yatay olacak şekilde hareket ettiği durumdur. Fiyat düzeltmesi ise herhangi bir varlığın ani bir düşüş yaşamasından sonra toparlanması anlamına gelir.

Yatırımcıların Düzeltmelere Yaklaşımı

Yatırımcılar genel olarak düzeltme esnasında beklemektedir. Fakat bazı yatırımcılar fiyat dalgalanmasından dolayı ani bir şekilde satım yaptıktan sonra varlığın değeri daha düşük seviyelere inmektedir. Unutmayın ki borsada bulunan düzeltmeler yatırımcılar için hem fırsat hem de zarar olarak tanımlanabilir. Yani zarar mı olacağını ya da fırsat mı olacağına vereceğiniz kararlar büyük bir öneme sahip olacaktır.

Daha yeni Daha eski